Bloaspoepers hofkapeltekst (4K) Bloaspoepers
 
Start Fotogalerie Geschiedenis


Geschiedenis van de Bloaspoepers

In september 1969 is de hofkapel “de Bloaspoepers“ opgericht uit leden van het Helders Fanfare Corps, dat tegenwoordig speelt onder de naam “Amusementsorkest HFC” .

Trompettist Jaap Kok nam de leiding op zich, muziek werd aangeschaft en ook door Jaap zelf gearrangeerd. Er werd druk gerepeteerd en op het carnaval 1969 – 1970 speelde de kapel voor het eerst op het carnavalsfeest van De Klauwendouwers in de Schooten.

Na twaalf jaar van succes besloot Jaap, wegens te drukke werkzaamheden, te stoppen met de kapel. Koert Sloot, die veel met hem samenwerkte, werd aangewezen als leider en hiermee brak een nieuwe periode aan voor de kapel.

Besloten werd om een andere richting in te slaan en ons meer als boerenkapel te profileren. Zo gebeurde het dat "de BLOASPOEPERS" carnavalsfeesten van de kleinere verenigingen ging opluisteren met onze vrolijke muziek en werden wij vaste hofkapel van diverse verenigingen.

Dat is nu helaas voorbij. In maart 2019 hebben wij moeten besluiten te stoppen met de kapel, omdat er te weinig leden over bleven om een goed produkt neer te zetten. Wij hebben in maart 2019 ons laatste carnavalsoptreden gedaan voor carnavalsvereniging “De Krabbetukkers” Koert is ruim 35 jaar onze leider geweest.

We kijken met veel plezier terug op de herinneringen, die te talrijk zijn om te vermelden.

Bijna 50 jaar hebben de Bloaspoepers hun muziek laten horen, overal in het land. Alle leden, oud leden en iedereen die ons jarenlang heeft gesteund, willen wij heel veel dank zeggen daarvoor.

Het is een hele leuke tijd geweest. Dank U.