Bloaspoepers hofkapeltekst (4K) Bloaspoepers
 
Start Agenda Contact Fotogalerie Geschiedenis


Geschiedenis van de Bloaspoepers

In september 1969 is de hofkapel “de Bloaspoepers“ opgericht uit leden van het Helders Fanfare Corps, dat tegenwoordig speelt onder de naam “Amusementsorkest HFC” .

Trompettist Jaap Kok nam de leiding op zich, muziek werd aangeschaft en ook door Jaap zelf gearrangeerd. Er werd druk gerepeteerd en op het carnaval 1969 – 1970 speelde de kapel voor het eerst op het carnavalsfeest van De Klauwendouwers in de Schooten.

Na twaalf jaar van succes besloot Jaap, wegens te drukke werkzaamheden, te stoppen met de kapel. Koert Sloot, die veel met hem samenwerkte, werd aangewezen als leider en hiermee brak een nieuwe periode aan voor de kapel.

Besloten werd om een andere richting in te slaan en ons meer als boerenkapel te profileren. Zo gebeurde het dat "de BLOASPOEPERS" carnavalsfeesten van de kleinere verenigingen ging opluisteren met onze vrolijke muziek en werden wij vaste hofkapel van diverse verenigingen.

Dat is nog steeds zo en wij zijn bijvoorbeeld al jaren vaste hofkapel van de carnavalsvereniging “De Krabbetukkers” .

Naast het vervullen van de rol van hofkapel zijn wij in de Sint Nicolaastijd actief. Ook zijn wij het hele jaar door actief op markten, bruiloften en partijen, voetbalwedstrijden en brengen wij serenades.

Onze hofkapel "de Bloaspoepers" is dus heel actief in Den Helder en verre omstreken.
Jaarlijks in juni gaan we bijvoorbeeld naar Bemmel voor de Bemmelse dweildagen. Een hele happening. Reuze gezellig met rond de 80 deelnemende blaaskapellen. In 2006 werden we zelfs uitgeroepen tot nummer 1 in de Leutklasse.

Kortom, overal waar een vrolijke noot gewenst is komt u “de BLOASPOEPERS “tegen.